Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: Turk Televizyolarinda Unutulmayan Anlar
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
TuRK TELEViZYONLARINDA UNUTULMAYAN ANLAR!!

1. yavrucagimiz canli yayinda hugoya yarismaci olarak katilmaktadir, tum ritueller yerine getirilir (5'e falan basilir) ve fakat yavrucagimiz cok kotu oynar ve kaybeder, ama alisilageldik cocuk tepkisine gore biraz daha radikal bi tepki verir. canli yayinda "ben bole yarismanin aa-¦..a goyyim" demesi sunucu uzerinde kalp masaji etkisi yapar, sunucu ambale bi sekilde "ama nasi konusuyon bakiim sen, 60 milyor bizi izliyo" repliginin yavrucagin verdigi cevap dah da ilginctir "60 milyorun da aa-¦..a goyyim"(BU BiR EFSANEDiR ZATEN)

2. satanist hikayelerin revacta oldugu gunlerde, abuk tv programlarinin birinde, izmirde satanist oldugunu iddia eden bir arkadasla, roportaj yapan muhabir arasindaki diyalog:

muhabir- peki siz gercekten bakire kizlari mi kurban ediyorsunuz?
satanist- yok be abi, izmir'de bakire kiz ne arar?

3. savas ay adli oksijen tuketicisinin,sulukule'yi cansiperane savundugu bir programda,o mahallede mukim bir hanimefendinin ' burda kari ***uular diyuular ' seklindeki sozleri karsisinda a-¦. olmasi ve oho oho bi dakka replikleri esliginde yayina ara vermesi

4. acun firarda programinda, acun'un yurtdisinda bir barda onune gelen kiza sarkintilik yapip yilisan bir tipi gosterip, "goruyorsunuz sayin seyirciler magandalik sadece turklere ozgu degil, avrupa'da da magandalar var" demesi, ardindan o kisinin gelip, "abi nasilsin? ben de turkum" demesi.

5 .zavalli bir kral tv viceyi hanim taliban,kadin,baski gibi seyler duyarak etkilenmis ve mesaj vermeye calismistir:

-taliban bey buradan size sesleniyorum.lutfen bayanlarin basini zorla kapamayin ve onlara zulum etmeyin.hepimiz insaniz ve kardesiz.
-...

6 .zamaninda number 1 tv de program yapan ayca sen e bir telefon gelir.
zipir izleyici:
-ayca sen vibrator kullaniyormusun? diye sorar
ayca:
-hayir canim ben vidanjor kullaniyorum, der ve telefonu kapatir.

7 .yilini tam hatirlamiyorum ama bayagi eski bir hadisedir. sezen cumhur onal sunuyor: "evet sayin izleyiciler, simdi gary moore soyluyor, still *** the blues, hala bluzunu sakliyorum"

8 .cnn turk'te cigdem anat'in "ajans 13"te yayina girdiklerini fark etmeyerek, yonetmenin "sen mi gircen yoksa ankara mi?" demesine anat'in "s...t et ankarayi simdi" demesi ve bunun yayin aninin ilk girisinde ekranda cinlamasi...

9 .su hadise de tarihe gecmistir; engin ipekoglu nun fenerbahce kalesini korudugu yillarda olayli bir mac bitiminde elinde mikrofonla sahaya dalan bulend karpat engin'e mikrofonu uzatir "eeeeaaa nooldu engin?" diye sorar. engin de macin yorgunlugu ve hararetli tartismanin siniriyle canli yayindi kameraydi unutur ve "hakem bana anani ***erim dedi" der. bulend karpat da ezelden ebede rezil bir televizyoncu oldugundan durumun vehametini anlamaz ve sorularina devam eder.

10 .tgrt'de kadinin sesi programinda tel.le yayina katilan disi konugun studyodaki kadina "sen kendini bilmemkime ***tirmek icin..." falan diye bidi biidi yapmasi uzerine sunucunun cok kotu bozulmasi , en cirtlak sesiyle "aa izin veremem boyle laflara" mealli yirtinmasi , akabinde hattaki kadinin direkt hattan alinmasi vs.. valla soke olmustum , gebermistim gulmekten..

11 .reha muhtar : kaza nasil oldu anlatir misiniz?
magdur (kaza sonrasi yatakta yatmaktadir ) : kamyon karsi yoldan bizim taraf gecti ve kafadan carpti.
rm : peki o sirada ne dusundunuz?
magdur : (Ben Turk alfabesini bilmeyecek kadar zavalli bir insanim) pek bir sey dusunemedik reha bey.
rm : anliyorum ama, o sirada dusundugunuz ilk sey neydi?
magdur : birsey dusunemedik, zaten cok kisa surede oldu.
rm : yani efendim, o orta seridi asip ustunuze gelirken, akliniza ne geldi?
magdur : hatirlamiyorum.
rm : peki efendim.

12 .1999 senesinde erkan oyalin izmitten sundugu tv8 deprem ozel yayininda ekranin ortasina "sizi gidi zilliler" diye yazi verilir ve akabinde sorumlu ankaraya cagrilip isine son verillir.

13 .bir de fransiz konsolosunun karisina tecavuz edilmesi olayinin tatbikat goruntuleri vardir.

fransiz kadina tecavuz etmisler, iki kisi, olay yerinde tatbikat yapiliyor. elemanlardan biri sanki meyhanede arkadaslarina anlatiyormus gibi:

- sonra surayi gecince aldik mali [arkadasi durtukler]... fransiz hanfendiyi....
vakasi vardir ki, o tatbikat yaran bir tatbikattir.
eleman son derece hardcore bir sekilde olayi anlatirken, arkadasi bunu habire uyarmaya devam edince de:
- sana bir korum, su ortamin icinde... (cevredeki kameralari gazetecileri polisleri gostererek)

14 .arena'da ugur dundar'in firin sahibine "bakin beyefendi tavani yok buranin, pislik .uruyor burayi, bu bocekler nereden geliyor peki temizse?" diye sordugunda "bu bocek nerden geliyor biliyor musunuz ugur bey siz egitimli insanlarsiniz bu bocek ulkemize ilkkez afrikadan muzun ustunde geldi" diye cevap verdigi an.

15 .reha muhtar telefondaki adama firca atiyor.

- butun bunlari nasil yaptin ha? cevap ver??
- bakin efendim soyle izah edeyim...
- sus konusma, hala utanmadan izah ediyorsun..cevap versene??!
- ......??

16 .esra ceyhan'in bir programinda konuk ettigi keci yavrularindan korkup kacmasi esnasinda yere kapaklanip dusmesi.

17 .bir cevizkabugu programi, konuk zekeriya beyaz

zb: simdi, sayin cevizkabugu...
hc: cevizoglu efendim.

18 .shockhaberde gordugum ve gulmekten kivrandigim;
mustafa denizli'nin atv de bizim stadyumu sundugu donemdei hakemligi yeni birakan erman toroglu nu anons ederken "tartismasiz turkiye nin en buyuk dudugu" demesi erman toroglu nun afallamasi.

20 .kaan yakuphaogullarindanin kafasina canli yayinda arka plan dekoru dusmustu.
ben guldum, evdekiler guldu, kaan yakuphanogullarindan bile guldu. gulumseyen bir dunyada yasadigimizi hissettik sanki.
adam haber okurken haber malzemesi oldu.
allah mustakini verdi.

21 .genc ve guzel disi vj'imiz gunun konusunu "benimle beraber olmak icin ne verirdiniz" olarak belirler. guzelce de bi insan evladi olmasi sebebi ile canli baglantilar yagdirir da yagdirir. yatlar, katlar, evler, arsalar, arabalar vaad edilir. ve fakat bi seyirci ilginc bi meblag telaffuz eder, soyle ki: "sizinle birlikte olmak icin 3 739 500 (uc milyon yedi yuz otuz dokuz bin bes yuz) lira verirdim" der, ay peki sagol falan der ama kafasina da takilir sorma ihtiyaci duyar vj "nerden cikti bu deger peki". seyirci hemen yanitlar "eski kasarin kilosu o kadar"

22 .ilginc bir sekilde faciaya donusmeyen bir televizyon efsanesi de mehmet ali erbil'in basina gelmistir. canli yayin baglantisiyla programa katilan bir seyirci artik konusmayi iyice uzatir, yardim edin memedali bey diye diye adami canindan bezdirir, telefondaki kisi devamli surette oglunun bir sorunundan yakinmakta, ailesinde sorunlu, issiz, hasta kim varsa sayip dokmektedir. mehmet ali erbil kisa bir sure icin ortaliktan kaybolur, kulise gecmistir. canli yayinda, hem televizyondan tum turkiye, hem de hoparlorlerden tum seyirciler mehmet ali erbil'in sesine benzeyen bir ses ile su tarz bir monologa sahit olurlar, "oglu oyleymis kizi boylemis, oglunun a....a koyaim ben senin...". mehmet ali erbil derhal geri gelir, programa sabotaj amacli olarak telsizle girildigini soyler, hicbir sey olmamis gibi programa devam edilir, senelerce.

23 .savas ay'in a takimi programinda aysel gurel ile feminist bir avukat ayakta birbirlerine laf sokarken; aysel gurel'in avukata "sen teshirci kadinlari, onlara bakan erkekleri elestirecegine git de kendine bak. bir pantolon giymissin ki evlere senlik. kalcan kavun gibi ortada!" diye cikismasi...
24 .mutluhan suner'in bir sampiyonlar ligi maci esasindaki su repligi ve bunun televizyonlara yansimasi.

-sa-¦.yim sizin icinize yaptiiniz ise

25 .- tuneli kacmak icin mi kazdiniz?
( reha muhtar)

26 .turk televizyonlarinda unutulmayan anlar icin, en guzel ornekler reha muhtardan cikar.
-aci var mi efendim aci?
-peki o adam sizi nasil taciz etti gosterir misiniz?

27 .-ben aids'im yalniz..
-atin olumu arpadan olsun!

28 .julide ates telefondaki yarismaciya sorar

julide ates: bir ulkeyi temsil eden kumasa ne isim verilir?
yarismaci : amerikan kumasi

julide ates canli yayinda gulmekten yarilir.
yarismaci milyarlara veda eder.

29 .2002 dunya kupalari esnasinda mac anlatan spikerin yaninda mac yorumu yapan omer urundul abimizin, yuzunu beyaza boyamis bir taraftar goruntusunun fonunda "bakin sayin seyirciler taraftarimizim yuzu bembeyaz olmus" demesi uzerine ekranlari basindaki seyircilerin darmadagin olmasi bu unutulmaz tv bombalarindan bir tanesidir zira yuzu bembeyaz olan taraftar yuzunu turk bayragi'nin renklerine boyamis (beyaz kismi biraz yogun sekilde) bir arkadasimizdir...ve omer abimiz haric herkes bunun farkindadir

30 .avrupa basketbol sampiyonasinda sunucu murat kosavanin turkiye aleyhine kararlar veren hakeme 'cussssssss bu kadar da olmaz ki 'demesi daha sonra hatasini anlayarak hakemden sayamadigim kadar ozur dilemesi

31 .bir kadin programinda menopoz konusunda halka soru sorulur ve kurban olarak biyikli kil yumagi bir amca secilir.

-iyi gunler beyefendi menopoz nedir biliyor musunuz?
+biliyorum.
-aciklar misiniz?
+eee...bilmiyorum.

32 .saadettin teksoyun "bismillahirrahmanirrahim sayin seyirciler" demesi ve saadettin teksoy hakkindaki hemen hemen hersey.

arsivi yapilasi bir kisidir.

33 .mizansen midir bilinmez ama bbg hede hodosunun yazlik tekne versiyonunu sunan oyku'nun, rihtimda denize arkasi donuk bir sekilde ileri geri yuruyerek birseyler anlatmasi ve sonunda denize dusmesi ve reklamlarin girmesi.

34 .bir ilin yerel kanalinda elinde sazla telefondan gelen istek parcalarini calan birinin programina baglanan kisinin sunucunun hangi parcayi seslendirmemi istiyosunuz sorusu uzerine ben aldiginiz tupun parasini istiyorum demesidir sonra diyalog devam eder kariniz tup siparis etmisti patron da parayi almak icin israr ediyo gibi diyaloglar yasanir bu olay sonunda sunucu kipkirmizi bir sekilde reklam sokulmasini ister

35 .jean claude van damme'in bbg evine girmesi. akabinde ordaki bir yarismaciyla diyalogu:

jean claude van dammeVery Happyo you speak english?
03 hede: maybe

36 .sokakta kurban kesen insanlarla roportaj yapan ntv muhabirinin bir vatandasimizla yasadigi diyalog:
-burada saglik acisindan elverissiz kosullarda beklettiginiz bu etleri yemeyi dusunuyor musunuz?
-yok bacim, ese dosta dagitacagiz.

37 .kral tv vj lerinden biri: sirada bomba gibi bir parca var, sizin icin geliyor hehehe
izleyici: bomba ka-¦inda patlasin.
kral tv vj lerinden biri: honk

o gunden sonra bir daha canli yayina baglanti almadilar...

38 .emrahin kuculuk doneminde ki unutulmaz replik
-amca ne bakiyorsun hic mi oa-¦a-¦. cocugu gormedin
yada emrahin anasiyla icrata girmis birini ispiyonlayan repligi
-emrah koss anani si........

39 .melih gokcek'in konuk oldugu bir televizyon programinda
yayina baglanan bir hayat kadininin sozleri:
"melih bey iyigunler, biz bizim keranede 100 tane oa-¦a-¦ var.senin gibi bitane oa-¦.. cocugu doguramadik" demesi

40 .defne joy'un ev karistirmali programinda ece erkenin evine gidilmistir. ev kose - bucak kurcalanmis, sira banyoya gelmistir. banyoda defne joy dogum kontrol hapini bulur ve ece erken'e "bu ne?" diye sorar. ece erken panik icerisinde "agri kesici, agri kesici.." der. kesip atar olayi.

41 .israil basbakanina fatih altayli'ya kendi programinda "aptalca, sacma sorular sorular soruyorsunuz. ben bu programin ciddi olduguna dair cok saglam referanslar aldim hic boyle birsey beklemiyordum" dedigi, akabinde fatih altaylinin dakikada 400 kelimelik saldirinsa maruz kaldigi an da bunlardan biridir.

42 .haberlerde bir tecavuzcunun polis arabasina bindirilirken soyledigi cumle:
-seviyodum, soyleyemedim.

43 ajda pekkan in kendisine "formunuzu nasil koruyorsunuz" sorusunu soran spikere donup, "cok kolay herkesin rahatlikla uygulayabilecegi bir diyet uyguluyorum; oglenleri karidesli bir salata... " seklinde cevap vermesi unutulucak sey degildir.

44 .ayrica.; muslum gurses filminden bir sahne; muslum gurses kadini kollarindan tutmus sarsa sarsa sormaktadir;
muslum: seviyor musun?
kadin: hayir!!
muslum: seviyor musun!!!!!
kadin: hayirrr!!!!!!
muslum: seviyor muusuunnnnn!!!!!!!!
kadin: eveett!!
muslum: yalannnnn!!! (deyip kadina bir tokat atmistir)

45 .en manyak olaylardan biride yildonun programinda olmustu.
-isminiz?
-fenasi.fenasi kerim
-evet fenasi kerim bey....hede hode yildo olayi cakar.durur ve yanilmiyosam
-ay yuttum (Ben Turk alfabesini bilmeyecek kadar zavalli bir insanim) der.arayan:
-nasil yutturdum ama dumbuk
hemen reklam arasi.

46 .kahramanimiz seda sayan yine bi sabah elleri belinde programini sunuyor.o sirada bi canli baglanti olur ve....

- aloooggg kiminle gorosuyoruz
- ben mustafa
- naber lan mustafa.nerden ariyosun bizi mustafa
- sisli'den
- ne is yapiyon lan mustafa
- belediye baskaniyim...

47 .banu alkan a takimi programina katilir. konu taksiciler. herkes sorununu anlatiyoya,banu ablamizda soz alir,taksicilere verir veristirir."cagriyorum gelmiyorlar , bekletiyorlar , musterilere hic saygilari yok " der. bes dakika sonra canli yayina bir taksici baglanir.
"iyi aksamlar savas bey. ben bir taksiciyim.banu hanimin evinin yakinindaki durakta calisiyorum. evet banu hanim cagirdiginda gitmiyoruz cunku ne zaman gitsek uzerimde bozuk yok, turk lirasi yok doviz var bahaneleriyle paramizi vermiyor.gitmiyoruz gitmicezde."
bunun uzerine banu hanim dumur olmus ve program suresince bir daha agzini acamamistir.

48 .1.star televizyonu sampiyonlar ligi yeni baslamisken yayin kesilir ve yayin geri gelince soyle bir soz duyulur: aa-¦..a koyayim senin gibi aptal yayincinin. bu sozden sonra sunucu ayrilmak zorunda kalir.

49 .caner ve hamiyet'in aydin'in sabah programinda tartistiklari sirada birinin digerine, "simdi aydin bey aydin bey diyorsun. bana da aydinin programina cikma, cok seviyesiz diyordun" demesi, kusum aydinin bosluga bakarak donup kalmasi

50 .yildo'nun haberturk'teki futbol(!) programinda sandalyeden dusmesi.

51 .seda sayan'in programina konuk olan ve satanist olduklarini soyleyen iki genc kizin, canli yayinda halay cekmesi, programa katilan medyum memisin kizlara alkis tutmasi.

52 .esra ceyhanin programindada bole anlardan cok yasanmistir soyleki,yeni piyasaya cikmis birini konuk etmistir esra hanim,sohbet ederler,esra hanim her zamanki gibi baslar yalakaliklarina,kasetiniz cok guzel olmus gecen hafta aldim evde arabada her yerde dinliyorum demesi uzerine yeni yetmenin kasetim daha cikmadi haftaya cikicak demesi veeee esra hanim kizimizin . olmasi

53 .can yucelin duygu asenaya postal soktugu an(kart da sensini,postal da sana girsin)

54.derya tuna ibrahim tatlises tartismasi esnasinda. mekan show ana haber. ortada reha muhtar, sagda derya tuna solda ibrahim tatlises. tartisma surerken soz sirasi derya tuna'ya gelir:
- reha bey, bu konu hakkinda daha fazla konusmak istemiyorum... yeteri kadar konustuk. sonucta gonul bu... ata da konar... yani.. konusmak istemiyorum...
reha: yani b..ka mi kondunuz efenim..?!
sonucta ibrahim tatlises delirir canli yayinda. ne ilktir bu ne de son olmustur.

55 .aids'in ilk ciktigi zamanlar halkin aids hakkindaki bilgilerini vatandaslara gostermek adina uzerinde gizli kamera olan bayan muhabir fahise kiligina girmistir.cok gecmeden erkek musteriler gelir,fahise (muhabir) sorar;
-simdi sen benle iliskiye gireceksin ama korunmayacak misin?ya ben de aids varsa,sana da bulasirsa?
-bisey olmaz,bi lahmacun yerim gecer.

56 .mehmet ali erbil'in sundugu son yarisma soyle: m.ali erbil insanlara para teklif ediyor kabul edersen alip gidiyorsun...
+bak aciyorum hala vazgecebilirsin, 2 milyar al git
-yok biz acalim m.ali bey
(az bise acar adam kazanamayacak gibidir)
+gel sana 500 milyon veriyim al git..
-onu ben gel ben veriyim de sen git..

57 .saadettin teksoy'un kuzey kutbundaki fok baliklarinin soylarinin tukenme tehdidi altinda oldugundan bahsetmesinin hemen akabinde fok baligi avcilariyla ava cikip ayni hayvanciklari avlamasi. ulen herseyi gectim, program kendi icinde tutarsiz, once soylari tukeniyor deyip sonra avliyorsunuz, yok mu kafasi uc gram calisan bir tane elemaniniz, aloooooo?!?

58 .ismet badem bir basketbol macinda seyircilerin aasina cikar ve bir kizla roportaja baslar.
badem: sizizn gibi guzel bayanlari salonlarda gormekten cok mutlu oluyorum. basketbola bu ilgi nereden?
kiz: ben efes kizlarindan biriyim zaten.
badem: aaa oyle mi ciplak degilsin ya taniyamadim.

bu diyalogtan sonra anlatim masasinda olan murat murathanoglu kopmustur ve ekranlari basinda izleyen milyonlarin soylemek istediklerine tercuman olmustur.

murathanoglu: ya ismet bi de sana bu is icin para veriyorlar degil mi?

(alintidir...)
ne denir bilmem ki! harika seyler bulmussun Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Referans Adresler