Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: lastik okumayi biliyormusunuz?
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
[Resim: readingatiretcm2822538by7.gif]

Lastik Tipi
Lastigin dogru kullanimini tanimlar. P harfi, bunun bir binek otomobili lastigi, LT harfleri ise kamyonet/minibus lastigi oldugu anlamina gelir.

Lastik Genisligi
Lastik genisligi, iki yanak arasindaki mesafenin milimetre cinsinden olculmesiyle elde edilir. Bu lastik, 215 milimetre genisligindedir.

Kesit Genislik Orani
Lastigin kesit yuksekliginin, lastik genisligine oranidir. 65 rakami, yuksekligin, lastik genisliginin %65'ine esit oldugu anlamina gelir.

Lastik Yapisi
Bu, lastigin nasil bir araya geldigini aciklar. "R", govdenin kat kordonlari anlamina gelen radyal kelimesi yerine kullanilir. Bu kordonlar, lastik boyunca, iki damak arasinda radyal bir sekilde (merkezden her yonde dogru) uzanan ve lastigin govdesini olusturan kumas katmanlaridir. "B", lastigin konvansiyonel bir yapiya sahip oldugu, yani, govdedeki kat kordonlarinin lastik boyunca iki damak arasinda capraz olarak uzandigi ve katlarin, birbirlerini desteklemeleri icin farkli yonlerde yerlestirilmis oldugu anlamina gelir.

Jant uapi
Jantin bir uctan bir uca genisligi anlamina gelir. Bu jantin capi, 15 inctir.

Yuk Endeksi
Bir lastigin, dogru bir sekilde sisirilmis durumdayken tasiyabilecegi azami yuku gosterir. Soz konusu azami yuk, lastik yanaginin baska bir kisminda libre ve kilogram olarak da belirtilmistir.

Hiz Limiti

Bir lastigin azami hizmet hizini gosterir. H, lastigin azami hizmet hizinin saatte 210 kilometre oldugu anlamina gelir. Lutfen bu siniflandirmanin yalnizca lastigin hiz kapasitesiyle ilgili oldugunu, yasal olarak belirlenen hiz sinirlarinin asilmasi icin tavsiye EDiLMEDigiNi unutmayiniz ve aracinizi kullanirken hiz sinirlarini asmamaya ozen gosteriniz.

DOT Guvenlik Kodu
Lastigin, ABD Ulastirma Bakanligi (DOT) tarafindan belirlenen guvenlik standartlarinin tamamina uygun oldugu anlamina gelir. Bunun hemen yaninda bir lastik tanimi veya seri numarasi, yani en fazla 12 hanelik bir rakam ve harf karmasi bulunmaktadir.

alintidir
eline saglik kardes
tesekkurler
zamaninda ben cok aramistim.
gardaslardan merak eden olursa yardimci olayim istedim
ben anlamam ama esim iyi anlar cunku lastikci :kah:
esine sorarmisin
uno 70 S in lastik basinclari kac olmali.
burada herkes farkli soyluyor.
birde onler 165/70/13 arkalar 155/70/13 arabaya bir zarari olurmuymus
tesekkurler
Referans Adresler