Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: bir gulun hikayesi
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Onlarla yillar once tanistim. Bir cafede yani yemekten sonra muzik dinlemeye gidilebilen bir yerde... Ben masalardan birinde, tek basima vazonun icinde duruyordum. Canim sikiliyordu aslinda. uzel olarak bu is icin, evleri, cafeleri, restorantlari ve is yerlerini suslemek, insanlar tarafindan sevdiklerine hediye edilmek uzere yetistiriliyordum. Benim kaderimde de buraya satilmada vardi, sevdiklerimden ayrilmis, bu vazoya yerlestirilmistim. Can sikintisi icinde akibetimi bekliyordum daha ne kadar yasayacagimi bilmeden. Kimse benimle ilgilenmiyordu. O gelene kadar...

uok guzel bir kadindi. Simsiyah saclari, duzgun vucudu, sade elbisesi ve narinligiyle bir yildiz gibi parliyordu. Kapidan iceri girer girmez gozum takildi. Onun elinde, sacinda veya yakasinda olmak istegiyle dolup tastim birden. Bos masama otursunlar diye dua ettim. Yaninda birileri vardi, etrafa bakiyorlardi. Bende bakindim ve kalbim carpmaya basladi, benden baska bos masa yoktu, demek ki bana geleceklerdi...

Yanilmamistim. Oturur oturmaz beni fark etti. ALLAH'im ne guzel bir kirmizi gul diyerek once beni seyretti, sonra yapraklarima yumusak elleriyle dokundu, daha sonra burnuna goturdu beni. Ben onun dokunuslari ve kokusuyla urperirken oda benim kokuma bayilmisti. Eline alip,uzunca bir sure tuttu beni. Arada bir kokladi,kokumu icine cekti.

Derken...

Derken o cikageldi. Hic beklemedigim, ummadigim bir anda masaya geldi. Kadinla ilk kez tanisiyorlardi. Kucuk bir merasimden sonra kadinin yanina oturdu. Ben yine onun ellerindeydim... Birden kadinin kulagina egilip, "kirmizinin sana cok yakistigini biliyor musun?" dedi. Sesi cok kibardi... Dogrusunu isterseniz, ben bile etkilenmistim. Gozlerini kaldirip ona gulumsedigi an bakislarinin son derece carpici oldugunu gordum. Benim ki daha etkilenmisti. ikimizde dikkatlice incelemeye basladik adami. Kendini begenmis bir havasi vardi. Yakisikliydi Allah icin, sik ve iyi giyimli, agzi laf yapan biriydi. Sik sik kulagina bir seyler soyluyor, oda capkina gulumsuyordu. Meger oda benim gibi kapidan iceri girdigi andan itibaren guzel kadini izlemis...

Birkac dakika sonra is isten gecmisti. Tahmin ettigim sey gerceklesti. O andan itibaren yalnizca ikisi vardi orada. Birlikte sohbet ettiler, konustular... Bende mutluydum ama birazdan onlarin gidecegini dusunmek aci veriyordu. Daha goncaydim, en azindan bir haftalik omrum vardi, ama bundan sonraki gunlerimi burada, bu karanlik yerde gecirmek istemiyordum. Beni alirmiydi giderken? Yaninda gotururmuydu?

Ben bu duygularla doluyken kalkmakta olduklarini fark ettim. Aman Allah'im gidiyordu! Gidiyorlardi. Adam geldikten sonra benimle hic ilgilenmemisti. Beni unutmustu. Ayaga kalkti, cantasini aldi, ceketini omuzlarina atti ve yavas yavas uzaklasti masadan. Beni birakarak... Kahrolmustum. Butun umitlerim sona ermisti. Ona son bir kez veda etmek uzereyken, genc adamin masaya dondugunu gordum. Bir sey unutmustu herhalde. Geldi bana uzandi...

Yoksa...

Beni aldi, once kokladi, kokumu onun yaptigi gibi icine cekti ve onun yanina gitti... Gozlerinin icine bakarak "Butun bir gece cok hos bir ikiliydiniz, onu yalniz mi birakacaksin" diyerek beni uzatti. Daha once biraz kiskanmistim, ama o anda cok sevdim bu adami. Sarilip opmek geldi icimden. O gece ve sonrasi onlarla birlikte aski, mutlulugu, tutkuyu, ihtirasi yasadim. uok buyuk bir aska tanik oldum. Ama korkuyordum. Hislerim bu askin uzun surmeyecegini soyluyordu. Evet cok seviyorlardi birbirlerini ama baska dunyalarin insaniydilar...

Her seyleri farkliydi. Bu iliski onlari tuketecekti... Beni bir hafta boyunca vazoda bakti. Her gun suyumu degistirdi, uzun yasamam icin vitaminlerle besledi beni. Her sabah yataktan kalkinca oksadi, sevdi, kokladi. Her aksam eve geldiginde benimle ilgilendi. Yapraklarimin dokulmekte oldugunu fark edince kurumamami, yapraklarimin dokulmemesini sagladi. umrumu uzatti. Aradan yillar gecmesine ragmen hala yasiyordum. Hala onunla beraberim. Onun yataginin basucundayim. Ben onunlayim ama bulusmamizi saglayan bizimle degil artik. Korktugum basima geldi. Bir yil surdu iliskileri. Ask dolu geceler yerini kavgalara birakti. Hic istememe ragmen birbirlerini kirmalarina sahit oldum. Onunla birlikte bende agladim. Her kavga, daha tutkulu bir barismayla sonuclaniyordu. Ama sonra bir gun gitti ve bir daha hic aramadi...

Ama o gunden sonra her gun bir arkadasim geldi evimize. Her gun kirmizi bir gul getirdi cicekciler. Kimden geldigine dair hicbir not olmadi gullerin uzerinde. Ama oda bende kimin gonderdigini biliyorduk.

Aradan yillar gecti, baskalari geldi gitti eve. Ama o hic gelmedi. Gulu hep geldi. O da gullerin hicbirini atmaya kiyamadi. Hepsini yapraklari dokulmeye basladiktan sonra kuruttu, yapraklari ufaladi, banyoda, odalarda sakladi. Saklamaya devam ediyor...

Bu guzel kokulu evde ben oldum bir gun ve... benimle birlikte o guzel kadin da oldu. Ama ev hala onun kokusuyla doluydu..
emegine saglik guzel paylasim.. Crying or Very sad Arrow
emegine saglik...
EMEgiNE SAgLIK.SONU uOK GuZELDi Arrow
rica ederim hemserilerim
Referans Adresler