Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: EN sEREFLi MECLiS
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Hz. Resulullah (s.a.v) Efendimiz, toplanip halka halinde zikir yapanlarin meclisini soyle ovmustur:

-Bir topluluk oturur da Allahu Teala-yi zikrederlerse, muhakkak onlarin etrafini melekler sarar, onlari ilahi rahmet kaplar, uzerlerine sekinet iner, Allahu Teala onlari, huzurundaki melekleri yaninda anar.30.

Bir defasinda Efendimiz (s.a.v) zikir icin toplanan bir halkaya ugradi ve:

-ummetim icinde benim kendileriyle birlikte olmami emrettigi kimseleri yaratan Allah-a ham dolsun.-.31 buyurarak aralarina oturup onlari sereflendiler.

O gunku Muslumanlarin ilim ve zikir meclisini saadetli vucudu ve cenneti susleyen kalb-i serifi ile sereflendiren Efendimiz (s.a.v), daha sonra bu emaneti koruyan, Allah icin halka kuran, oturup Yuce Allah-i zikreden, kendisinin tek mirasi olan ilmi ogrenen kimseleri de yalniz birakmaz. Allahu Teala-nin izniyle bu garib ummetini de ruhaniyeti ile sereflendirir; sevgisi ve duasi ile destekler.

Gavs-i Bilvanisa (k.s) hatmedeki bu sir ve seref hakkinda soyle sohbet buyurmustur:

-insanlar, bir araya gelip hatme/zikir yapmanin faziletini bilselerdi, hasta ya da sakat olsalardi bile yine de surunerek hatmeye gelirlerdi. uunku hatmenin maneva reisi Hz. Rasul-i Ekrem (s.a.v) Efendimizdir. O, bu meclislere manen tesrif buyurur ve oradakilerin dileklerini Allahu Teala-ya ulastirir. Efendimizin (s.a.v) ilahi huzura arzettigi seyler geri cevrilir mi?-

[Resim: 367yf5.jpg]
AKAN SULAR DURULURMU ALLAH DiYEN YORULURMU
YARE MUHAMMED YARASI BUNA uARE BULUNURMU

AMAN HAY DEMEYE GELDiM HU DEYiP DuNMEYE GELDiM
HU DEMEK MAKSADIM AMMA CEMALiN GuRMEYE GELDiM

EMEgiNE SAgLIK HEMsOM.
Referans Adresler