Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: cihani aydinlatan nur....
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
ibrahim aleyhisselam, bir gun ruyasinda Cenneti gordu. Uzunlugu yer ile gok arasindaki mesafeden fazlaydi. Meleklere:

-Buralar kime mahsustur? diye sordu.

-Evlatlarindan Muhammed Mustafa ve O'nun ummeti icindir, diye cevap verdiler.

ibrahim Peygamber, dikkatle bakinca agaclarda \"La ilahe illallah\" budaklarinda \"Muhammedun Resulullah\", meyvelerinde \"Subhanallah\", \"Velhamdulillah\" cumlelerinin yazili oldugunu gordu...

Uyandiginda ruyasini milletine nakletti.

-ummeti Muhammed kimdir, diye sordular. ibrahim aleyhisselam, dusunceye daldi. O anda Cebrail aleyhisselam peyda oldu ve:

-Ne dusunuyorsun ey Allah'in dostu, dedi.

-Bir ruya gordum... Gorduklerimi ummetime anlattim, Muhammed ummetini ogrenmek istediler. Benimse bu hususta bilgim yok. Onun icin dusunuyorum.

Cebrail aleyhisselam:

-Ben de fazla bir sey bilmiyorum, diyerek Cenab-i Hakka arz etti:

Yuce Allah soyle buyurdu:

-Muhammed, benim ahir zaman Peygamberimdir. Makbul kullarima Peygamber olarak gonderecegim. O peygamberi butun yaratilmislarin arasindan sectim. Kendisini ve ummetini yerden ve gokten yuzyirmi dort bin yil evvel yarattim. Kiyamet gunu O'nun yolundakilerin yuzu butun insanlarin yuzunden daha ak, aydinlik ve abdest suyu degen vucut parcalari piril piril olacaktir.
Referans Adresler