03-27-2007, 06:06 PM
Denize girmek yasak
Bir grup ingiliz, Amerikan ve Turk gemiyle yolculuk ediyorlarmis. Birden siddetli bir firtina kopmus. Geminin batacagini anlayan kaptan hemen yolculara kosup gemiyi bosaltmalarini istemis. Fakat kimse buna inanmayarak kendini denize atmayi kabul etmemis. Bir sure sonra butun yolcularin olum tehlikesiyle karsi karsiya oldugunu goren kaptan hemen bir tayfasini cagirmis. "Git bir de sen dene onlari gemiden atlamaya ikna etmeyi" demis. Tayfa gitmis ve kisa bir sure sonra geri donmus. Kaptan merakla sormus:
-Eee, noldu?
-Hepsi atladilar efendim.
Kaptan cok sasirmis:
-Nasil olur, daha demin killarini bile kipirdatmamislardi. Ne dedin onlara?
-uok kolay. ingilizlere "Sizin gibi soylu insanlar batmak uzere olan bir gemide olmamalilar" dedim.
Amerikalilara deniz suyunun insan vucudu icin cok faydali oldugunu soyledim.
-Peki ya Turklere ne dedin?
-Onlara da "Denize girmek yasak! " dedim.
Bir grup ingiliz, Amerikan ve Turk gemiyle yolculuk ediyorlarmis. Birden siddetli bir firtina kopmus. Geminin batacagini anlayan kaptan hemen yolculara kosup gemiyi bosaltmalarini istemis. Fakat kimse buna inanmayarak kendini denize atmayi kabul etmemis. Bir sure sonra butun yolcularin olum tehlikesiyle karsi karsiya oldugunu goren kaptan hemen bir tayfasini cagirmis. "Git bir de sen dene onlari gemiden atlamaya ikna etmeyi" demis. Tayfa gitmis ve kisa bir sure sonra geri donmus. Kaptan merakla sormus:
-Eee, noldu?
-Hepsi atladilar efendim.
Kaptan cok sasirmis:
-Nasil olur, daha demin killarini bile kipirdatmamislardi. Ne dedin onlara?
-uok kolay. ingilizlere "Sizin gibi soylu insanlar batmak uzere olan bir gemide olmamalilar" dedim.
Amerikalilara deniz suyunun insan vucudu icin cok faydali oldugunu soyledim.
-Peki ya Turklere ne dedin?
-Onlara da "Denize girmek yasak! " dedim.
![[Resim: 123264bl4.jpg]](http://img45.imageshack.us/img45/3128/123264bl4.jpg)