Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: Peygamber Efendimiz'in ibadeti
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Peygamber Efendimiz'in ibadeti

ibadetler sadece namazdan ibaret degildir diyoruz ya, bu bazi namazsiz, ba-namazlarin hosuna gidiyor, diyorlar ki:

"--Tamam, ibadet sadece namazdan ibaret degildir!"

O zaman kendisine bir pay cikartiyor, dikleniyor, oturdugu yerden dogruluyor:

"--Tamam, bu hoca iyi hoca!" diyor.

Eger hoca kendisinin keyfine konusmussa iyi hoca oluyor, keyfine uygun konusmadigi zaman:

"--Bu hoca yobaz, bu hoca gerici, bu hoca tutucu, bu hoca musamahasiz, hosgorusuz, kati, kokten dinci..." vs. diyorlar.

Halbuki oyle degil. Bakin Peygamber SAS Efendimiz'den, Buhura ve Muslim gibi iki sahane hadis kaynaginda yer alan, Hazret-i Aise anamiz RA'in bir hadis-i serifini okumak istiyorum. Kardeslerim ibadet konusunda Peygamber Efendimiz'in davranisini anlasin diye:

(Enneha kulet aiseti siddìka) Peygamber Efendimiz'in zevce-i sulihasi buyurdu ki: (Kanen-nebiyyi SAS yek-mu minel-leyli hatta tetefattara kademahu) "Peygamber Efendimiz geceleri namaz kilmaga kalkardi. Ayaklari sisinceye kadar, ayaklari rahatsiz oluncaya kadar ibadet ederdi."

Tabii insan ayakta durunca, of yoruldum demege baslar. Yani imtihanda cocuk biraz ayakta durdugu zaman, ayagini degistirmege baslar veya sirada bir yere girecek cikacaksiniz, stadyumdan bilet alacak da, iceri girecek de futbol macini seyredecek veya bir yere para odeyecek, bankadan parasini cekecek kuyrukta ayakta durunca rahatsiz oluyor. insan bilir, yani ayakta fazla durdugu zaman "Ah, ayaklarima kara sular indi, ayaklarim agridi..." filan der.

Peygamber Efendimiz geceleri namaz kilmaga kalkardi, (hatta tetefattara kademahu) ayaklari sisinceye kadar, ayaklari rahatsiz oluncaya kadar, aciyincya kadar, patlayincaya kadar...

(Fekultu lehu) "Ona bir keresinde dedim ki" diyor Aise-i Siddìka validemiz: (Lime tasnau haza ya rasulallah ve kad gufire lehu min zenbike ma tekaddeme ve ma teahhar) "Allah-u Teula Hazretleri seni sevmis; senin gelmis gecmis, gelecek butun gunahlarini bagislamis oldugunu Fetih Suresi'nde bildirmis iken sen niye boyle yapiyorsun? Niye bu kadar yipratiyorsun kendini?.. Niye ayaklarini acitacak kadar, ayaklarini sisecek kadar, uyusturacak kadar niye ayakta duruyorsun?

(Kule: Efela ekunu abden sekura?) "uok sukreden bir kul niye olmayayim? Madem Allah beni sevmis, madem Allah-u Teula bana makam-i mahmudu ihsan eylemis; niye bu kadar ibadet etmeyeyim?.."

RABBiMiZ BiZi PEYGAMBER EFENDiMiZiN HAYATINA UYGUN BiR HAYAT YAsAMAYI NASiP ETSiN. AMiN
amin... Arrow
[Resim: allahbirdir1zr8wi2.gif]
[Resim: cooltext42852837fd3.jpg]
Referans Adresler