Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: isik ???
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Isik

Uzaklarda kucuk bir kasabada genc bir adam kendi isini kurdu bu, iki caddenin kosesinde bir perakendeciydi Adam durust ve dost canlisiydi,insanlar onu seviyorlardi. Ondan alis veris yapiyorlar ve arkadaslarina tavsiye ediyorlardi.Adam kisa sure icinde bir dukkandan , Amerikanin bir ucundan digerine uzanan bir zincir yaratti.
Bir gun hastalanip hastaneye kaldirildi.Doktorlar az zamani kalmis olabileceginden endise ediyorlardi..
uc yetiskin cocugunu yanina cagirdi ve onlara bir gorev verdi: icinizden biri yillar boyu ugrasarak kurdugum sirketimin basina gececek. Hanginizin bunu haketigine karar vermek icin,her birinize birer dolar verecegim
simdi gidip bu birer dolarla ne alabiliyorsaniz alacaksiniz,ama bu aksam geri dondugunuzde paranizila aldiginiz sey hastane odami bir uctan bir uca doldurmali.; uocuklar bu basarili sirketi yonetme firsati karsisinda heyecana kapildilar. ucu de sehre gidip parasini harcadi.
Aksam geri donduklerinde babalari sordu:
"Birinci, cocugum ,bir dolarla ne yaptin ?"
uocuk cevap verdi "Arkadasimin ciftligine gittim,bir dolarimi verdim ve iki balya saman aldim.Sonra odadan disari cikti ,saman balyalarini getirdi ,acti ve havaya savurmaya basladi. Oda bir anda samanlarla dolmustu.
Ama biraz sonra samanlarin tamami yere indi ancak babanin soyledigi gibi odayi bir uctan obur uca dolduramadi.
Adam sordu: "Peki ikinci cocugum ,sen paranla ne yaptin?."
Yorganciya gittim .iki tane yastik aldim ." Bunu soyleyen cocuk ,yastiklari iceri getirdi ,acti ve tuyleri butun odaya dagitti. Zaman icinde butun tuyler yere dustu, boylece oda yine dolmamisti.
"Sen ucuncu cocugum, sen parani ne yaptin?." diye sordu adam .
Dolarimi cebime koyup senin yillar onceki dukkanin gibi bir dukkana gittim.Dukkanin sahibine parayi verdim ve bozmasini istedim .Dolarimin 90 centini sehrimizdeki iki yardim kurumuna bagisladim.Boylece bir onlugum kaldi. Bununla iki sey aldim."
uocuk elini cebine atip bir kibrit kutusu ve bir mum cikardi. Isigi kapatip mumu yakinca oda mumun yaydigi isikla dolmustu.Oda samanla veya tuyle degil,bir uctan obur uca isikla dolmustu.
Baba memnundu "uok iyi oglum .Bu sirketin basina sen gececeksin,cunku yasam hakkinda cok onemli bir seyi , isigini yaymayi biliyorsun''.
Arrow
emegine saglik Arrow
Referans Adresler