Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: istiridyecik
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Kucuk bir istiridye yillar boyu denizlerde dolasmis,baliklarla,bitkilerle ilgilenmis.Kendisi ile ilgilenilmesini de

cok istiyormus,ama kimse onunla ilgilenmiyormus.''onun gibi binlercesi var '' diyorlarmis.''hicbir ozelligi

olmayan bir istiridye iste!..'' Burun kivirip yanindan gidiyorlarmis.

Gunleden bir gun soyle papatya gibi acilmis yuzerken bir minicik kum tanecigi kacmis karnina.unceleri

aldirmamis''O kucuk sey bana ne yapabilir ki ?'' diye dusunmus.Fakat zamanla karni agrimaya baslamis.O zaman

anlamiskum tanecigini kucumsemekle hata ettigini...Anlamaya anlamis ama is isten gecmis.uok ugrasmasina

ragmen minik kum tanesinden kurtulamamis.'' O ZAMAN BENDE ONUNLA BiRLiKTE YAsAMAYI ugRENiRiM ''

diye gecirmis icinden.''artik o benim bir parcam''

NE HAYATA KuSMus
NE GELECEKTEN KORKMUs
NE DE UMUDUNU YiTiRMis
SADECE SABIRLA VE uZENLE BEKLEMis..

Gel zaman git zaman istiridyecigin agrilari artmis.Bazen dayanilmaz derecede agri duyuyor,goz yaslarini

tutamiyormus..Sonunda istiridye dunyasinin en meshur doktoruna gitmeye karar vermis.Doktor istiridyecigi

iyi bir muayeneden gecirdikten sonra ,bilgic basini sallayarak gulumsemis :'' icinde bir iNCi olusuyor demis.''

''kotu bir sey mi?'' diye sormus istiridyecik uzgun bir sesle.''Aksine cok iyi bir sey ''demis doktor.''inci cok

degerli bir maddedir.Onun sayesinde siradan bir kabuk olmaktan kurtuldun,artik sende cok degerlisin.''

istiridyecik duyduklarina cok sevinmis,haftalardir ilk defa kendini mutlu hissetmis.Evine donmus.iceri girer

girmez kapisi calinmis bakmis karsisinda iri bir istiridye:''sana dokunabilirmiyim kardes?''diye ricada

bulunmus,''simdiye kadar inci tasiyan bir istiridyeye hic dokunmadim da...''istiridyecigin koltuklari

kabarmis:''tabi ki dokunabilirsin'' demis.Konuk istiridye, karnina dokunmus ve cok mutlu olmus.''Keske benim

karnimda da bir insi olsa ''diye yakinmis..Ardinda yasli bir istiridye gelmis, bir zamanlar karninda cok buyuk bir

inci tasidigini,insanlarin onu avladigini,karnindaki kocaman inciyi caldiklarini ,tekrar denize biraktiklarini ,yeni

hayata alisana kadar cok cile cektigini anlattktan sonra''kendine dikkat et,sakin inciyi kaptirma!'' diye tembihte

bulunmus.Sonra cesit cesit baliklar,deniz yildizlari,deniz analari gelmisler incisini kutlamislar..Hatta icinde

yasadigi degerli incinin serefine bir kutlama partisi teklif etmisler ama istiridyecik olayin cok abartildigini

dusundugunden kabul etmemis..

inci'li olanlar sancili olurmus Wink
[Resim: cooltext42852837ti3.jpg]
hm incili olan sancili olurmus demek Smile

cok tesekkurler bu paylasim icin
TEsEKKuRLR
TEsEKKuRLR GuZELDi PAYLAsMIN...
Referans Adresler