Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: "Bayan taraftarlara bedava olsun"
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Süper Lig'de lider Beşiktaş ile berabere kalan Sivasspor, Konyaspor ile oynayacağı kupa maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Bülent Uygun, tribünlerde yaşanan küfürlere anlam veremediğini belirterek, "Bütün kulüpler 3 sezon boyunca bayan taraftarları maça bedava almalı." dedi.

Beşiktaş ile deplasmanda berabere kalan Sivasspor rotasını Konyaspor ile Çarşamba günü oynayacağı Fortis Türkiye Kupası maçına çevirdi. Tesislerde gerçekleştirilen çalışmada sakatlıkları bulunan Onur ve İbrahim düz koşu çalışması yaparken parmağındaki problem nedeni ile Beşiktaş maçında oynayamayan Petkoviç'de idmanda yer aldı. İzinli olan Sedat ise antrenmana katılmadı. Gine U17 milli takımından getirilen 2 siyahi genç oyuncu da bugünkü çalışmada denendi. Koşu ve dar alanda pas çalışması ile başlayan antrenmanda Teknik Direktör Bülent Uygun, kaleye şut ve yan top çalışmasının ardından çift kale ile idmanı tamamladı. Çalışmalar sırsında futbolcuların bir hayli moralli oldukları gözlenirken, sık sık idmandan kahkaha sesleri yükseldi. Futbolcuların sık sık birbirleri ile şakalaştıkları görüldü.

Berabere kalınan Beşiktaş maçını değerlendiren Teknik Direktör Bülent Uygun, "Sonucunda Süper Lig'de sezon başından bu yana gösterdiğimiz performans, oynadığımız futbol ve rakibin durumuna göre değişik sistemler uygulayarak güzel şeyler yaptık. Beşiktaş gibi güçlü ve yeni hocasıyla bütünleşen bir takım karşısında deplasmanından bir puanla döndük. Sezer ve Faruk'un girdiği pozisyonları değerlendirsek 3 puan da alabilirdik. Sonuç bizim adımıza sevindirici. Ligimiz gökkuşağı misali çok rönkli bir görüntüye büründü. Sürekli küfreden sayıları 3-5 kişiyi geçmeyen, taraftar demeye dilim varmayan kişilik bozumuna uğramış insanların yaptığı çirkinlik bu güzellikleri bozuyor. Oysa tribünde takımını coşkuyla destekleyen gruplar da var. Güzel bir lig gidiyor ve blunun bir tarafında da Sivasspor var. Ben kendi adıma gösterilen performanstan mutluyum." dedi.

SAHAYA ATILAN AYAKKABI

Maç içerisinde sahaya atılan ve kendisinin tekrar tribüne gönderdiği ayakkabı konusuna da değinen Uygun, "Geçen sezon da aynı kişi, o zaman havalar daha soğuk olduğu için giydiği çizmeyi sahaya atmış. Niye böyle yapıyor anlamıyoruz. Bu tip kişilerin alıp hemen hastaneye götürerek psikolojik testten geçirilmesi ve sorununa çözüm bulunması gerekiyor. Maçta ayakkabı atılacak kadar ne olabilir ki. Diyecek laf bulamıyoruz. Sahaya gelen ayakkabıyı geldiği yere geri gönderdik. Gelenek ve göreneklerimize,örf ve adetlerimize namusumuza bağlı insanlar olarak yapılan küfürleri sindiremiyorum. Onlarla diyaloğa girmek de istemiyorum. Türk futbolunda kurallar değişmeli. İtalya statları değiştirmedi ve bu yüzden seyirci erozyonu yaşıyor. İngiltere, seyirciye uygun statlar ile coşkuyu artırdı. İnsanlar ailesiyle gelerek maçları takip ediyor. Bizde de maça gelen bayan taraftarlardan en az 3-5 sene tribünlere gelmeleri halinde para alınmamalı. Ya da kriter getirilmeli. Örneğin 15 bin kişilik yerlerde 3 bin kontenjan ayıralım. Bunun kötü tezahüratların azalmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.

KUPADA VARIZ

Çarşambla günü Konyaspor ile oynayacakları kupa maçında kadroda bazı değişiklikler yapabileceğini söyleyen Uygun, "Sakatlıktan çıkan oyuncularımızı değerlendirmek için kupa bizim için bir şans. Bu gruptan çıkmayı düşünüyoruz. Lig her ne kadar önemli olsa da bu kulvar da önemli. Gruptan çıkıp, 2 maç daha kazanınca belki doğrudan UEFA'ya gidiyorsunuz. Bu yüzden biz de öncelikle bu gruptan çıkmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak : DHA
Bu cesareti gösterecek bir kulüp ben göremiyorum.3 sezon değil, süreklide bedava olsa bu küfür olayına çare bulamaz hiç bir kulup veya federasyon.heleki birde sigarayı yasak ettiler tribünlerde Smile birde su var günümüzde maç seyretmeye giden bayanlar sanki hiç küfür içeren bir laf kullanmıyormu...ben şahitim, çok örnek gördüm Smile

Türkiye Kupasında YİĞİDO'larıma başarılar diliyorum...
Referans Adresler