Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: Dersimiz toz-duman!
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
[Resim: 320copy18092008193028btht4.jpg]
[Resim: w240.png]

Dört Eylül İlköğretim Okulu öğrencileri okullarının bahçelerinin asfaltlanmasını istiyor.
Zemini toprakla kaplı olan okulun bahçesinde beden eğitimi derslerine çıkan öğrenciler adeta toz bulutu içinde ders işliyor. Teneffüslerde ise okul bahçesinden toz bulutları yükseliyor.
Okul bahçesinde istedikleri gibi oyun oynayamadıklarını dile getiren okul öğrencileri okullarının bahçesine asfalt dökülmesini istiyor.
Çocuklarını her gün okula pırıl pırıl gönderdiklerini ancak okulun bahçesindeki bu durum nedeniyle okul formalarının kirlendiğini ve toz toprak içinde kaldığını dile getiren öğrenci velileri de ilgililerden okulun bahçesinin asfaltlanmasını istedi.
Sivas Belediyesi'nin 2008 yılı içerisinde okul bahçesini asfaltlamayı planladığını ancak bugüne kadar bu yönde herhangi bir çalışma yapılmadığını dile getiren öğrenci velileri Belediye Başkanı Sami Aydın'dan yardım istedi.
Başkan Aydın'dan okulun bahçesinin asfaltlanmasını talep eden veliler, "bizlerin gelir durumu zaten ortada ancak kıt kanaat geçinebiliyoruz. Okulumuzun da kendi imkânları ile böyle bir çalışma yapmasına imkân yok. Sivas Belediyesi'nden okulumuzun bahçesini asfaltlamasını ve çocuklarımı bu toz toprak ortamından kurtarmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
BASKET SAHASI!
Okul bahçesindeki tek problem toz ve toprak değil. Okul bahçesine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yaptırılan basketbol sahası da okul bahçesinin zemininden yaklaşık 30 cm'lik bir yükseklikte yapılmış durumda.
Sahanın ne amaçla bu şekilde yapıldığını bilmediklerini ve buna bir anlam veremediklerini dile getiren veliler, 'Normalde bu sahanın yere gömülmesi gerekirken yerden 25-30 cm'lik yükseklikte yapıldı. Bu saha çocuklarımız için tehlike oluşturuyor. Burada oyun oynarken çocuklarımız beton alanın kenarına başını ya da vücutlarının herhangi bir yerini çarpıp yaralanabilirler. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün konuya ilgilenmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
daha belediyenin eli degmemis olabilir...
Referans Adresler