Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: Dar gelirli öğrencilere eğitim müjdesi!
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sivas Belediyesi maddi durumu iyi olmayan ancak öğrenim hayatında başarılı olan öğrencileri Üniversiteye hazırlayacak. Kentte hayata geçirdiği önemli projelerle halkın takdirini kazanan ve Sivas'ın çehresini değiştiren belediye, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor.

Sivas Belediyesi yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte örnek bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor.
Kısa süre içerisinde kente farklı bir imaj kazandırmayı başaran ve bu yönüyle halkın takdirini kazanan Sivas Belediyesi, eğitimde de örnek bir projeye imza atacak. Belediye, başarılı olan ancak maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gidemeyen öğrencilere eğitim hizmeti sunacak.
Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Sami Aydın, gelir durumu iyi olmayan ailelere ve öğrencilere önemli bir müjde verdi.
Bölge Parkları içerisinde oluşturulan semt evlerinde bilgi merkezleri kurulacağını ve bu merkezle de dar gelirli ailelerin başarılı olan çocuklarına eğitim verileceğini dile getiren Başkan Aydın; bu önemli projeyle haksız rekabetin de önüne geçileceğine inandıklarını söyledi.
Başkan Aydın; “Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yeni biten iki tane bölge parkımız var. O parkın içerisinde bulunan sağlık ocağı ve semt evi adını verdiğimiz kompleksimiz var.
Oradaki semt evinde bu tür bilgi merkezleri kuruluyor. Diğer taraftan önceki yaptığımız Oğuzlar Parkı içerisindeki semt evimizde böyle bir çalışmamız olacak.
Bunun dışında da uygun olan diğer semt evlerimizde oluşturacağımız bilgi merkezlerimizde, ekonomik durumu kısıtlı olan, dershaneye gidemeyecek konumda olan başarılı öğrencilerimizi biz aynen bir dershanede olduğu gibi ücretsiz bir şekilde geleceğe üniversiteye hazırlayacağız.

Umut ediyoruz ki bununla haksız rekabetin de bir yerde önüne geçmiş olacağız" dedi.
Projenin yeği eğitim-öğretim yılı ile birlikte uygulanmaya başlayacağını müjdeleyen Başkan Aydın; fiziki mekânların şuan itibariyle yeterli olmadığını bu nedenle projenin pilot olarak belirlenen birkaç noktada uygulanacağını ve sonrasında yaygınlaştırılacağını söyledi.
Başkan Aydın sözlerini şu şekilde noktaladı:
“O çocuklarımızı ülkemize kazandırarak beklide gelecekte bu ülkeye, bu ile büyük hizmetler sunmalarını sağlayacağız. Bu kapsamda yapılan bir projedir. Projemiz bu eğitim yılı ile birlikte başlayacak.
Fiziki mekânlarımızın şuandaki yeterlilik durumları net değil ama biz bu projeyi genişleteceğiz. Belki bu sene birkaç noktada pilot uygulama başlatacağız. Bu uygulamanın verimliliğine göre de diğer bölgelere de bunu yayacağız."

alıntıdır...
Referans Adresler