10-11-2005, 10:38 PM
Atesli bir koy cocugu sehrin en buyuk marketinde ise basvurur. Dunyanin bu en buyuk alisveris merkezinde hersey ama hersey satilmaktadir.
- Patron sorar: Daha once hic saticilik yaptin mi?
- Evet koyumde bu isi yaptim. Patronun gozu cocugu tutar:
- iyi, yarin basliyorsun. Ertesi gun aksam olur ve patron cocugu karsisina alir;
- Evet, bugun kac satis yaptin??
- Bir!
- Ne bir mi? Digerleri 20
-30 satis yaptilar, Nasil bir? Kac dolar tuttu peki?
- 320.334 USD dolari. Patron sasirir ve sorar:
- Nasil becerdin bunu?
- Adama basta kucuk boy bir olta, sonra orta boy ve sonra da buyuk boy bir olta sattim. Adama nerede balik tutucagini sordum. Kiyida diyince bir tekneye ihtiyaci oldugunu soyledim. Tekne bolumune indikve cift motorlu, yelkenli, luks bir yat sattim. Vosvosuyla bunu cekemeyecegini soyleyince son model 4x4 bir jeep sattim. Patron kendinden gecer:
- Ne diyorsun, butun bunlari bir kucuk olta almaya gelen adama mi sattin?
- Genc cocuk cevap verir: Yoo aslinda karisi icin bir tane orkid istemisti... Ben de ona soyle dedim: "Haftasonun mahvolmus, sen en iyisi baliga git..."
- Patron sorar: Daha once hic saticilik yaptin mi?
- Evet koyumde bu isi yaptim. Patronun gozu cocugu tutar:
- iyi, yarin basliyorsun. Ertesi gun aksam olur ve patron cocugu karsisina alir;
- Evet, bugun kac satis yaptin??
- Bir!
- Ne bir mi? Digerleri 20
-30 satis yaptilar, Nasil bir? Kac dolar tuttu peki?
- 320.334 USD dolari. Patron sasirir ve sorar:
- Nasil becerdin bunu?
- Adama basta kucuk boy bir olta, sonra orta boy ve sonra da buyuk boy bir olta sattim. Adama nerede balik tutucagini sordum. Kiyida diyince bir tekneye ihtiyaci oldugunu soyledim. Tekne bolumune indikve cift motorlu, yelkenli, luks bir yat sattim. Vosvosuyla bunu cekemeyecegini soyleyince son model 4x4 bir jeep sattim. Patron kendinden gecer:
- Ne diyorsun, butun bunlari bir kucuk olta almaya gelen adama mi sattin?
- Genc cocuk cevap verir: Yoo aslinda karisi icin bir tane orkid istemisti... Ben de ona soyle dedim: "Haftasonun mahvolmus, sen en iyisi baliga git..."
)