Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: SABİHA SERİN'DEN iMZA GÜNÜNE DAVET
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Sivaslı Araştırmacı Yazar Şair Sabiha Serin 2007 Ağustos Ayında Ankara Gündüz Yayınevinden çıkan, içerisinde on adet şiirlerinin bestelendiği EFSANE adlı şiir kitabı için 27 Haziran 2008 -29 Haziran 2008 tarihleri arasında Sivas Buruciye Medresesi Sanat Merkezinde İmza günü düzenleyecektir.
Edebiyat, kültür ve sanatsever tüm herkesi 27 Haziran tarihinde Sivas'ın tarihi mekânlarından Buruciye Medresesi Sanat Merkezinde gerçekleştireceği imza günü açılışına davet eden 1955 Sivas doğumlu. Memur emeklisi olan Sabiha Serin halen beş adet internet sitesinde, bir yerel ve bir ulusal gazetede köşe yazarıdır. Halk Kültürü, gelenek ve görenekler ile ilgili,
Ülke ve toplumu ilgilendiren farklı konularda araştırıp yazdığı makaleleri ve şiirleri birçok yerel, ulusal gazete dergi ve kitaplarda yayınlanmıştır.
Farklı internet sitelerinin dergilerinde makale ve şiirleri yer almaktadır.
.
EFSANE adlı şiiri bir şiir sitesinin açtığı şarkı sözü yarışmasında 5000 şiir arasından finale kalmıştır. Türk Sanat Müziği dalında Ferhat SARMUSAK tarafından Muhayyer Kürdi makamında bestelenen Efsane adlı şiiri İngilizceye çevrilmiştir.
HOŞÇA KAL GİDİYORUM başlıklı şiiri bir şiir sitesinde şarkı sözü yarışmasında Haftanın şiiri seçilmiştir. Ayrıca Türk Halk Müziği dalında Ozan Fedai Koç tarafından derlenip, okunmuştur.
EFSANE adlı şiir kitabındaki beş adet şiiri Türk Sanat Müziği, dört adet şiiri Türk Halk Müziği, bir adet şiiri rap tarzında tanınmış bestekârlar tarafından bestelenmiştir.

Şiirlerini yazarken, Atatürk, Cumhuriyet, Ülke, Bayrak sevdasını, Sivas sevdasını, insan ve doğa sevgisini, dostluğu, yaşamın güzelliklerini dile getirdiği gibi toplumsal ve güncel olayları konu alan şiirlerinin yanı sıra aşk, hasret, sevda, özlem konulu şiirler yazmaktadır.

İLESAM üyesidir. Katıldığı birçok şiir etkinliklerinden aldığı plaket ve teşekkür belgeleri vardır.
Ağustos 2007 tarihinde EFSANE adlı şiir kitabı Gündüz Yayınevinden çıkmıştır

Sabiha Serin 27 Haziran 29 Haziran 2008 tarihleri arasında Sivas Buruciye Medresesi Sanat Merkezinde üç gün boyunca sizleri EFSANE adlı şiir kitabı ile buluşturmaya beklemektedir…

EFSANE adlı şiir kitabı İmza günü açılışı:
Tarih: 27.6.2008
Yer: Buruciye Medresesi Merkez/ SİVAS
Saat: 11.00
(27 ve 29 Haziran 2008 arası üç gün açık kalacaktır)

ŞİİRLERİNİN YER ALDIĞI ANTOLOJİ KİTAPLARI
Güllük Şiir Gül Destesi 2007
Çanakkale Şehitleri Şiir Antolojisi 2007
Kalenin Bayrakları Şiir Antolojisi 2007
Sabiha Serin iletişim: sabiha_serin@mynet.com
Tel: 0.505.3890270
Şiir kitabına adını verdiği ve bestelenen EFSANE adlı şiiri

, EFSANE

Senden ayrı her günüm, eder beni divane
Olmayınca yanımda, güller açsa bana ne
Bir kurumuş yaprağım hazan bana bahane
Bırak gönülde kalsın, bu aşkımız efsane

Bu dünyayı verirdim, gözlerinin rengine
Dalıp dalıp giderdim, uzaklara, engine...
Nasıl dayandı yürek, o bitmeyen sevgine
Bırak gönülde kalsın, bu aşkımız efsane

SABİHA SERİN

(Türk Sanat Müziği dalında bestelenmiştir)

Güfte: Sabiha SERİN
Beste: Ferhat SARMUSAK
Makam: Muhayyer Kürdi

( EFSANE adlı şiir kitabından)
hımm ben bu ablanın ismini hiç duymamıştım emeğine sağlık tanıtmak lazım değerlerimizi
Sabiha hanımı şahsen değil ama başka yerlerde ayzılarını okuyarak tanımıştım siteye gelmeside ayrıca bizi çok sevindirdi
candy Yazılan:Sabiha hanımı şahsen değil ama başka yerlerde ayzılarını okuyarak tanımıştım siteye gelmeside ayrıca bizi çok sevindirdi

nerden mesela
zara haber dergisinden mesela reklam gibi olmasın diye yazmadım başka siteden biliyorum yazılarını
keşke o tarilerde orada olabilseydim mutlaka gelirdim
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler