Sivas - Sivasliyiz.Com

Tam Görünüm: “Kara Tahtadan, Akıllı Sınıfa”
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
[Resim: 1204548440img0969ya9.jpg][Resim: 1204548500img6457yi8.jpg]
[Resim: 1204548481img6451ca7.jpg][Resim: 1204548617img6556pu3.jpg]

Valimiz Veysel DALMAZ, Gürün ilçesinde bir dizi açılış ve incelemelerde bulundu. Gürün İlçesinde ilk kez başlatılan akıllı sınıf ve beyaz bayrak uygulamasının yanında sağlık ocağı ve diyaliz servisinin açılışını yapmak üzere Gürün’e giden Valimiz DALMAZ ilk olarak, Belediye Kültür Merkezinde yapılan akıllı sınıfların açılış törenine katıldı. Akıllı sınıf uygulamasının önemine değinen Valimiz Veysel DALMAZ, “Gürün’de yapılan bu uygulama bir devrimdir. Bu hizmet Gürünlülerin kendi paylaşımıyla kendi katılımlarıyla oluşturduğu bir hizmettir ve Gürün’de teknolojide bir devrim yaratacaktır. Bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olmasını temenni ediyorum. Teknolojiden en iyi şekilde faydalanmak gerekiyor. Artık bazı alışkanlıklarımız geride kaldı. Eskiden kara tahta diyorduk. Şimdi akıllı tahta diyoruz. Bu eğitim teknolojisinde hepimizin başvurduğu uyguladığı bir metot olacak. Bu gün akıllı tahta uygulamasıyla aynı zamanda okullarımızın neler yaptıklarını sınıftaki öğrencilerin hal ve tavırlarını, eğitim de eğitim materyalinin paylaşımını ve kontrolünü hep birlikte görmüş olduk” dedi.
Türkiye’nin gelişip büyüdüğünü belirten Valimiz DALMAZ “Türkiye gelişiyor gittikçe teknolojinin uygulandığı modern bir hale geliyor. Yeter ki biz çalışma ve gayretimiz sürdürelim. Birlik ve beraberliğimiz muhafaza edelim. Sivas’ta Gürün bir ayrıcalık oluşturuyor. Diğer ilçelerimizde güzel ama, Gürün bir ayrı güzel. Bu güzelliği pekiştirecek devam ettirecek da değerli Gürün halkıdır ve Gürün’ün yetiştirdiği insanlardır. Diğer hizmetlerde olduğu gibi eğitim hizmetlerinde de sağlıkta da hep Gürünlü işadamımız hayırseverlerimiz, ön planda gelmiştir. Gürün’ün yetiştirdiği çok insanımız var. Bu insanlarımızın kültür kenti Gürün’e katkıları çok büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.
Sivas”ın eğitimde geldiği noktayı da değerlendiren Valimiz Veysel DALMAZ, “İlimiz eğitimde belli bir seviyede olmasına rağmen bazı eksikliliklerimiz var. Okullaşma kentleşme, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve bundan sonra okul öncesi eğitimde gelinen seviyenin çok daha yukarılara çıkarılmasında gayretlerimiz sürüyor. Sivas, Anadolu’nun ortasında önemli bir ilimiz. Bu önemli bir ilde eğitim bizim olmazsa olmazlarımızdan. Kaliteyi artırmamız, başta imkanı bulunmayan insanımızın eğitimle meslek edinmesi, ufuk kazanması hepimizin arzusudur. Bu uğurda ne gerekiyorsa hangi yatırım yapılacaksa hep beraber yapacağız” şeklinde konuştu.
Kültür Merkezindeki açılış programının ardından okullarla canlı yayında görüşme yapan Valimiz DALMAZ daha sonra akıllı sınıfların yapılmasında emeği geçen Gürün Kaymakamı Davut GÜL, Belediye Başkanı Mehmet AKTAŞ, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerine teşekkür belgesi ile beyaz bayrak alan okul müdürlerine Beyaz Bayraklarını takdim etti.

Sivas’ta Sağlık Alanında Branşlaşmaya Gidilecek
Temaslarını Gürün Sağlık Ocağı açılış programı ile sürdüren Valimiz Veysel DALMAZ, burada yaptığı konuşmada, birçok yerde sağlık ocağı açtığını fakat böyle bir tarihi sağlık ocağını ilk kez açmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Sağlık alanında Türkiye’nin dönüşüm ve büyük bir gelişme yaşadığını vurgulayan Valimiz DALMAZ, “Artık Sağlık hizmetlerinde insanımızın ayağına sağlık hizmetlerini götürme devri başladı. Evde bakım hizmetleri yakında gelecek. Bu insana gösterilen bir değerin göstergesidir. Sivas’ta sağlık anlamında branşlaşmayla gelen başarıda sağlık ordusunun katkısı çok büyüktür. Geçmişe göre şikayetlerin, azaldığı vatandaş memnuniyetinin en yükseğe çıktığı . bir dönemi yaşıyoruz. Yakın zamanda ağız ve diş sağlığı hastanesi ile Sivas’ta tam bir branşlaşmaya gitmiş olacağız” dedi
Daha sonra Gürün Sağlık Ocağının açılışını gerçekleştiren Valimiz DALMAZ, binayı gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Temaslarını Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezinin açılışı ile sürdüren Valimiz Veysel DALMAZ, son olarak yapımı devam eden Gürün Meslek Yüksek Okulu Ek binası ile Gürün Çevre Kültür ve Sanat Evini gezerek Gürün programını tamamladı.
Sivas bence yaşanılacak iş bulınacak bir merkez haline getiriliyor Smile Emeği geçen herkes sağolsun
günaydın NİL
emeğine sağlık
herkese günaydın nil emeğine sağlık çok güzel olmuş
Referans Adresler